Stagiul cu Dan Duma, o reușită pentru Empi

Karateka de la Empi Brad au avut parte de 3 zile deosebite. Vineri, sâmbătă și duminică, pe parchetul Sălii de sport de la CNAI, l-au avut drept invitat pe Shihan Dan Duma, omul din spatele reușitelor clubului Banzai Arad. La toate antrenamentele centurilor albe, sala a fost plină. În jur de 60 de sportivi s-au aliniat (pe două rânduri) pentru a-l saluta pe Shihan și pentru a învăța lucruri noi. Sigur, au mai fost și mici nesincronizări. Câte un Oss! rostit când nu era cazul, câte o întoarcere pe partea opusă, câteva povești între micuți. Dar toți au fost mulțumiți. Iar pe margine părinții au făcut poze cât pentru tot anul. Shihan Dan Duma a avut răbdare cu toată lumea. Le-a atras atenția micuților când greșeau, le-a oferit sfaturi, i-a încurajat, i-a făcut și să râdă și a întreținut o atmosferă excelentă. Evident, la finalul fiecărui antrenament a împărțit bomboane.

Micuții au început și să exerseze Heian Shodan, exercițiu de kata care va fi repetat și la antrenamentele cu Sorin Avram. Kokutsu dachi a fost noutatea pentru pokemoni. Avansații au avut însă sesiuni de pregătire mai dificile, ca pentru nivelul la care au ajuns. Precizia loviturilor l-a impresionat pe Shihan Dan Duma, care a avut sfaturi și pentru centurile negre. Niciodată nu strică o recomandare de la un om cu atâția ani de karate în spate.

Duminică, a fost sărbătoare mare. După antrenamentul celor mici, s-au împărțit diplomele de participare. Micuții au fost mândri nevoie mare că au primit acest dar și au împărțit zâmbete largi părinților, aflați în număr mare în sală. Și cei cu centuri colorate au fost bucuroși, chiar dacă au acasă medalii și cupe de la competiții importante. Mulțumirea de pe chipurile lor a arătat că acest stagiu a fost un succes deplin. Mai ales că s-a petrecut cu câteva zile înainte de Europeanul de la Cluj-Napoca.

Sute de poze au fost făcute pe parchetul Sălii de sport. Fotografii de grup sau individuale au umplut memoria telefoanelor celor din sală. La bucuria brădeană au participat și prietenii de la Champions Hunedoara. Momentul culminant l-a avut în prim-plan pe Sorin Avram. Sufletul Empi Karate Brad a primit de la Shihan Dan Duma diploma care atestă trecerea de la 3 la 4 DAN. Cu ochii umeziți, Soso i-a mulțumit lui Shihan Dan Duma. Este încă o dovadă a muncii titanice depuse de omul care a creat Empi. Felicitări, Sorin Avram! Felicitări sportivilor prezenți! Mulțumim, Shihan Dan Duma! A fost o onoare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s