Cu aeroterma în clasă, la “Avram Iancu”

Ger afară, frig în clase. Așa s-ar putea rezuma situația de la Colegiul Național “Avram Iancu” Brad. Ies la iveală tot mai multe mărturii ale condițiilor în care se desfășoară orele la cea mai importantă unitate de învățământ din zonă. Azi, după săptămânile de vacanță, liceenii s-au întors la ore. Au fost așteptați de frig. Unii au încercat orice mijloc pentru a se încălzi. “La noi în liceu e foarte frig. Toți stăm cu gecile pe noi. În unele clase, elevii au adus aeroterme pentru a putea să încălzească clasa. Este un frig insuportabil!”, este mărturia uluitoare a unei domnișoare.

“12 grade au fost în clasă. Este foarte frig, este bătaie de joc. Și la baie a înghețat apa”, ne-a dezvăluit altcineva de la Colegiul Național Avram Iancu Brad, aflat sub domnia lui Ovidiu Suciu. “Ne-am hotărât să cumpărăm o aerotermă sau ceva să ne încălzim. Sper să nu vină cineva să spună că noi consumăm mult curent”, ne-a zis o altă voce din liceu.

“Este un frig insuportabil, bătaie de joc, la alte licee din Deva nu se merge la ore. De ce noi mergem? Noi suntem nevoiți să mergem și să stăm în frig. Nu este drept! Normal era să se amâne orele”, a completat o altă brădeancă. “De dimineața nu simțeam că ne încălzim. Și nu e prima dată când se întâmpla asta la liceu. Sper să se rezolve, pentru că părinții mei o să plătească spitalizarea, dacă mă îmbolnăvesc, nu liceul”, a concluzionat o domnișoară care a avut de îndurat frigul azi.

Se pare că doar în această dimineața s-a dat drumul la centrala instituției de învățământ. Astfel, pereții groși nu s-au putut încălzi atât de repede pe cât ar fi dorit elevii.

dscn1834

Advertisements

One thought on “Cu aeroterma în clasă, la “Avram Iancu”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s