Cupa Moș Crăciun a fost un succes

Moș Crăciun a ajuns și la sportivii de la Empi Karate Brad. Moșul a intrat în sala de sport de la Școala “Horea, Cloșca și Crișan” aproape de finalul unei gale de excepție, care i-a purtat numele. Începută la ora 13:00, Cupa Moș Crăciun i-a reunit pe toți karateka de la Empi, de la cei mai mici până la multiplii medaliați europeni. A fost forfotă mare în sală. Un miniocean alb s-a revărsat spre scenă. Mai întâi, sportivii deja consacrați au dat examenul de grad. Mișcările au fost bine lucrate, sincronizate, au avut forță și seninătate. Au curs multe, multe aplauze la finalul exercițiilor. În tot acest timp, ceilalți sportivi se uitau spre scenă, dintre marile cupe câștigate de Empi în acest an.

Apoi, pe scenă au urcat Pokemonii. Micuții care au făcut în octombrie primii pași în artele marțiale nu au avut trac în fața spectatorilor și l-au urmat pe Sensei Sorin Avram cu strictețe. Au fost zâmbete multe pe scenă și priviri admirative și iubitoare din sală. Părinții, bunicii, prietenii i-au mângâiat cu ochii pe cei mici. După ce și-au terminat exercițiile, sportivii au primit binemeritate medalii și cadouri.

Cele două filiale ale Empi, din Baia de Criș (sportivi îndrumați de Roxana Micula) și Crișcior (antrenori Ioana Turiac și Marius Demian) au venit pregătite pentru această competiție. Sigur, unii karateka s-au mai grăbit sau au pierdut un pic șirul mișcărilor, dar totul s-a terminat cu bine. Spectatorii au putut vedea sportivi cu mari șanse să devină campioni europeni. Era destul să observi intensitatea loviturilor pentru a-ți da seama de asta. Alexandru Mariș i-a duș și el pe scenă pe cei pe care-i antrenează. A stat în fața scenei și parcă era la vreun Mondial, cu atâta pasiune îi privea.

Următorii la rând au fost micuții care sunt la Empi de un an. Fiecare și-a făcut exercițiul și a fost răsplătit la final cu aplauze. Dar și cu o medalie. Pentru unii a fost prima. O duc luni la școală și le-o arăt colegilor, dar nu îi las să pună mâna pe ea, spunea un puști, tare fericit că s-a descurcat pe scenă și că a luat o medalie. El și ceilalți colegi i-au urmărit apoi pe cei din grupele superioare, cu centuri portocalii și albastre.

Finalul a fost de poveste. Sportivii care au dat examenul de grad și-au primit diplomele, iar Sorin Avram a anunțat sportivii anului. La băieți – Robert Albulescu. La doar 15 ani, a luat centura neagră, o performanță unică în istoria Empi Karate Brad. Dintre fete, cea mai bună în 2016 a fost Luisana Abike. Pozele de grup și darurile venite de la Moș au încheiat o sărbătoare minunată. “A fost cel mai bun an din istoria Empi. Am luat peste 300 de medalii și cupe importante. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat în 2016. Sărbători fericite tuturor!”, a spus Sorin Avram la final.

Noi îi mulțumim pentru ceea ce face pentru cei peste 100 de sportivi și pentru orașul Brad, al cărui steag îl poartă la toate competițiile la care participă. Oss, Sensei!

20161217_144232

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s